Vrtić „Ciciban“ u posjeti laboratoriji Konzilijum

konzilijum_dev NOVOSTI Leave a Comment

Posebno je zadovoljstvo kada imate priliku da dočekate najmlađe goste, a mi smo imali tu čast i to u našoj laboratoriji Konzilijum u Novoj Varoši. Ovog puta, bili su to mališani iz vrtića „Ciciban“.

Ne skrivajući uzbuđenje i zadovoljstvo, mališani su uživali slušajući i učeći o laboratorijskim analizama. Imali su priliku naučiti ponešto o vađenju krvi, ispitivanju krvi i urina, ali i da se upoznaju sa laboratorijskom opremom. Kako su nam i sami rekli, najviše im se dopalo gledanje kroz mikroskop.

Znajući da mnoga djeca strahuju od igle, naš cilj bio je da taj strah otklonimo te da posjeta laboratoriji ali i drugim medicinskim službama, kod njih ne stvara osjećaj nelagode. Iz tog razloga, potrudili smo se da vađenje krvi predstavimo kao rutinsku i bezbolnu analizu, kakva ona zaista i jeste. U tome nam je pomogao i medo koji je hrabro pristao da pred mališanima izvadi krv.

Vodeći se prije svega društvenom odgovornošću, a potom i činjenicom da su nam djeca najveće blago, laboratorija Konzilijum za djecu do 12 godina nudi popust od 50% na sve analize. Popusti se odnose na naše laboratorije u Banjoj Luci, Prijedoru i Laktašima.

Kako smo se zabavili sa dječicom iz vrtića „Ciciban“ pogledajte na sljedećim fotografijama.

 

 

 

Share this Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *