Konzilijum

Laboratorija Konzilijum održala prvu radionicu za djecu „Kids Lab“

konzilijum_dev NOVOSTI Leave a Comment

U prostorijama savremeno opremljene laboratorije Konzilijum, održana je prva edukativno-kreativna radionica KIDS LAB, u kojoj je učestvovala grupa znatiželjne djece iz produženog boravka „Sveznalice“.

Ova specijalno osmišljena radionica je odmah ostvarila višestruke ciljeve druženja sa djecom. Kroz kreativne i poučne priče, stručni i kompetentni laboranti su zamijenili dječiji strah od dolaska u laboratoriju sa novim osjećanjima radoznalosti i zabave koja ih čeka u laboratoriji Konzilijum.

u laboratoriji

Djeca su se upoznala i sa zanimanjem laboranta kroz probavanje aparata i opreme na kojoj osoblje laboratorije svakodnevno otkriva zdravstveno stanje ljudskog organizma.
Kroz praktične vježbe i opušteno druženje koji stvaraju najbolju atmosferu za učenje, mališani su naučili da su redovne analize važan i nezaobilazan korak za očuvanje zdravlja cijele porodice.

KIDS LAB radionica je prva u nizu edukativnih aktivnosti koje spremamo u laboratoriji Konzilijum. Kao jedina akreditovana privatna laboratorija u Bosni i Hercegovini, preuzeli smo na sebe zadatak da pokažemo da akreditacija znači povjerenje i da svi naši sugrađani mogu imati potpuno povjerenje u pouzdanost, tačnost i kvalitet naših analiza.

Svojim budućim aktivnostima želimo zainteresovati svakog pojedinca da razmišlja o povećanju brige o sebi, zdravim navikama i preventivnoj medicini u koju spadaju i laboratorijske analize, jer prevencija ima moć da nam sačuva zdravlje i promijeni život,“ izjavila je Bojana Blažević, savjetnica za komunikacije laboratorije Konzilijum.

kidslabradionicaukonzilijumu

Obratite nam se sa povjerenjem za sva pitanja iz područja laboratorijskih analiza putem naših zvaničnih stranica na društvenim mrežama ili putem telefona koji se nalaze na web stranici www.konzilijum.ba

Share this Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *