Evo šta vam sve može otkriti test na Koronu u laboratoriji Konzilijum

konzilijum_dev AKCIJA, NOVOSTI Leave a Comment

U Konzilijum laboratorijama Republike Srpske, od sada možete uraditi test određivanja ukupnih antitijela, IgM i IgG na korona virus. Prema dosadašnjim saznanjima, serokonverzija (pojava antitijela u cirkulaciji) se javlja 5 dana po pojavi simptoma (IgM) odnosno 5-7 dana (IgG).

Inkubacioni period (period od infekcije do pojave simptoma) za COVID-19 je 2-14 dana, a u većini slučajeva simptomi se javljaju 4-5 dana po izloženosti virusu.

Testiranje je moguće obaviti u svim njihovim laboratorijama, a rezultati testiranja su gotovi isti, ili sljedeći dan.

Tumačenje rezultata:

  • Nereaktivan: znači da osoba nije bila izložena virusu.
  • Reaktivan: znači da je osoba bila izložena virusu i ima/ imala simptomatsku ili asimptomatsku infekciju.
  • Preporuka: Svi klijenti sa pozitivnim nalazom ukupnih antitijela, trebaju se javiti ljekaru koji će dobijeni rezultat tumačiti u skladu sa nalazima fizikalnog pregleda, anamnestičkim i epidemiološkim podacima.

Zakazivanjem telefonom, moguće testiranje kod Vaše kuće

Serološki test na antitijela u laboratoriji Konzilijum radi se na principu zakazivanja, putem kontakt telefona, ili zvaničnih stranica. Potom će vas laboranti pozvati ili doći na lice mjesta, te izvršiti testiranje. Telefonom možete zakazati i testiranje kod vaše kuće.

Laboratoriju Konzilijum možete posjetiti u Banjaluci, na četiri lokacije, zatim u Prijedoru, Prnjavoru, Laktašima, Doboju i Gradišci.

Sve dodatne informacije o serološkom testiranju na SARS-CoV-2 virus možete dobiti putem telefona 051 232 380 ili putem Email-a office@konzilijum.ba.

Share this Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *