simpozijum

Konzilijum: Bronzani sponzor međunarodnog simpozijuma iz ehokardiografije

konzilijum_dev NOVOSTI Leave a Comment

Drugi međunarodni simpozijum iz ehokardiografije održan je 29. i 30. juna 2018. godine u velikoj sali Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, u organizaciji Udruženja kardiologa Republike Srpske, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske i Radne grupe za ehokardiografiju.

Tokom dvodnevnog simpozujuma bilo je održano ukupno sedam sesija i dva specijalna predavanja. Sesije su bile posvećene pitanjima trodimenzionalne/četverodimenzionalne ehokardiografije u različitim kliničkim stanjima, urođenim srčanim manama kod odraslih, imidžingu u perikardnoj patologiji, ulozi stres ehokardiografije u postavljanju dijagnoze i procjeni pacijenata sa ishemijskom bolesti srca, kao i pitanjima srčane insuficijencije.

Predavači na ovom značajnom skupu su bili staknuti kardiolozi iz Austije, Izraela, Grčke, Srbije, Hrvatske,  Italije, Makedonije, Japana, Velike Britanije i Bosne i Hercegovine.

“Čast nam je i zadovoljstvo što je Laboratorija Konzilijum jedan od sponzora drugog međunarodnog simpozijuma iz ehokardiografije, događaja koji ima za cilj unapređenje znanja i vještina doktora iz oblasti kardiologije i ehokardiografije.

Rukovodstvo i tim laboratorije Konzilijum

Share this Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *